Euroopan monet kasvot 2017–2021

Kulttuuriviennin teatteri-, dokumenttielokuva- ja tutkimushanke

Euroopan monet kasvot 2017–2020 on Veijo Baltzarin aloitteesta syntynyt ja hänen johtamansa, Drom ry:n hallinnoima kansainvälinen teatteri-, tutkimus-, ja dokumenttielokuvahanke. Hanke on omistettu Euroopan kulttuuridiversiteetin voimaannuttamiselle, kaksisuuntaiselle integraatiolle taiteen ja kulttuurin keinoin sekä monikulttuuriselle yleisötyölle. Hankkeeseen on sitoutunut 18 yhteistyökumppania kahdeksasta EU-maasta. Yhteistyösopimukset on allekirjoitettu.

Kulttuurineuvos ja kirjailija Veijo Baltzar ohjaa käsikirjoittamansa musikaalinäytelmän seitsemässä Euroopan maassa vuosina 2016–2020. Musikaali käsittelee monikulttuuristen eurooppalaisten yhteiskuntien kipukohtia ja nykytilaa. Näytelmän esittävät ja toteuttavat kussakin maassa paikalliset, eri kulttuuritaustoista tulevat nuoret yhdessä ammattilaisten kanssa.

Suomessa näytelmä nähdään vuonna 2020 Helsingin Aleksanterin teatterissa. Vuoden 2021 loppuspektaakkeli sijoittuu Italiaan, Veronan Areenalle, ja se kokoaa yhteen aiempien teosten parhaat esiintyjät ja muusikot.
Taiteen ja kulttuurin keinoin toteutettava sosialisaatio ja kulttuurienvälinen dialogi on todettu yhdeksi parhaimmaksi integrointimenetelmäksi. Eurooppalaiset teatterit, taideoppilaitokset, kulttuurijärjestöt ja tuotantoyhtiöt ovat lähteneet yhteiselle matkalle monikulttuurisen Euroopan luovuusalueelle tavoittelemaan avoimempaa ja yhdenvertaisempaa yhteiskuntajärjestelmää.
Euroopan monet kasvot -hanke mahdollistaa kulttuurialan toimijoiden rajoja ylittävän yhteistyön ja yhteistuotannot: 7 kansainvälistä musiikkinäytelmäproduktiota, 1 dokumenttielokuvatuotanto sekä yli 100 teatteri-, tanssi-, ja musiikki-, ja laulutyöpajaa 8:ssa Euroopan maassa - Suomessa, Virossa, Liettuassa, Romaniassa, Saksassa, Portugalissa, Tšekissä sekä Islannissa.

Yhteistyökumppanit

 

SUOMI

Aleksanterin teatteri

Helsingin yliopisto

Ntamo

Helmi films

VIRO

Viron venäläinen teatteri, Tallinna

Tarton yliopisto

Baltic Film and Media School

 
 

LIETTUA

Lithuanian Russian Drama Theater

Liettuan musiikki- ja teatteriakatemia

Vilnan yliopisto

TSEKIN TASAVALTA

Latin Art Gallery

Kaarlen yliopisto

Mimesis Film Production company

 
 

ROMANIA


Teatrul National Radu Stanca, Sibiu

Bukarestin kansallinen elokuva- ja teatteriakatemia UNATC

Lucian Blaga Yliopisto

PORTUGALI


Teatro da Garagem

Lisbon Theater and Film School

 
 

ISLANTI


The Gabler´s Theatre

Islannin Yliopisto

ITALIA


Doc Servizi -tuotantoyhtiö