Ajankohtaista

POHJOLAN MANAUS käynnistyy helmikuussa 2019 - hae mukaan primitiiviseen kansanoopperaproduktioon!

Pohjolan manaus käynnistyy Aleksanterin teatterissa alkuvuodesta 2019. Teos pohjautuu Baltzarin luomaan mytologiaan Valkean Maan Pohjoisen kansan koettelemuksista pahan viettelyssä.

Produktio on avoin kaikille osallistujille, ikään sukupuoleen, kulttuuriin tai uskontoon katsomatta: myönteinen ja avoin asenne sekä tahtotila ratkaisevat.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus 24. tammikuuta mennessä osoitteeseen office@creativedrom.com tai kysy lisää!

Lue lisää produktiosta Integraatioteatterin sivuilta!

DROM TOIVOTTAA HYVÄÄ ALKAVAA VUOTTA 2019!

18.12.2018

Linnuntietä taivaaseen -konserttikiertue jatkuu - keväällä Kangasalalla, Turussa ja Seinäjoella!

Ludvig XIV tuo lavoille kulttuurineuvos Veijo Baltzarin johdolla uuden ja perinteisen mustalaismusiikin neljä vuodenaikaa. Yhtye käynnisti koko Suomen kattavan konserttikiertueensa Alfa TV:n taltioimalla juhlakonsertilla Helsingin Savoy-teatterissa 6.4.2018. Kiertue on tribuutti kulttuurineuvos Veijo Baltzarin 50-vuotiselle taiteilijauralle.

Kiertueen kevään konsertit:
pe 15.3. KANGASALA-TALO, KANGASALA
to 6.4. DOMINO TEATTERI, TURKU

ke 27.4. SEINÄJOKI-SALI, SEINÄJOKI

Liput ja lisätietoa: emilia@creativedrom.com

Lue lisää kokoonpanosta sekä kiertueesta!

16.12.2018

Näyttely "Miranda - mustalaisten holokausti" tavoittanut jo 37 milj. EU-kansalaista

”Miranda - mustalaisten holokausti" - näyttelyn maailmankiertue on kiertänyt vuodesta 2017 yhteensä 9:ssä Euroopan maassa, joissa se jatkaa kulkuaan. Näyttelykiertue on vuoden 2018 loppuun mennessä tavoittanut 37 miljoonaa EU-kansalaista.
Näyttely kertoo Euroopan keskitysleireillä selviytyneen slovakialaisnaisen Mirandan tositarinan kautta mustalaisten vaietusta kansanmurhasta.

“Miranda-näyttely oli äärimmäisen kivulias ja koskettava kokemus. Näyttelyn läpi kulkeminen oli niin voimakas elämys että tämän jälkeen tunnen kokeneeni ja nähneeni täysin uuden maailman!" - Zeljko Prstec, Varazdin/Kroatia


Lue lisää "Miranda - mustalaisten holokausti" -näyttelystäTutustu kansainvälisiin näyttelykohteisiin ja uutisointiin

1.12.2018

NORDIC ROMA ARTIST PLATFORM –hanke tekee näkymättömästä näkyvää ja avaa ovia kansainvälisille markkinoille!

Pohjoismainen kulttuuri- ja taidealojen ylimpiä auktoriteetteja edustava kahdeksanhenkinen tuomaristo kokoontui kulttuurineuvos Veijo Baltzarin johdolla Kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen edistämiskeskus OSKARissa, Kuopiossa Nordic Roma Artist Platform (NRAP) –hankkeen puitteissa 26.-27.11.2018 nimittämään 12 hengen esimerkillisen ja uraauurtavan mustalais- ja romanitaiteilijaryhmän.

Nordic Roma Artist Platform -hanke on Veijo Baltzarin johtama sekä Dromin koordinoima pohjoismainen kulttuurihanke, joka on omistettu Pohjoismaiden mustalaistaiteen ja -taiteilijoiden näkyvyyden ja statuksen luomiselle Pohjoismaissa ja kansainvälisesti.

Tuomariston tekemät valinnat julkistettiin 28.11.2018 Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä Helsingissä pidetyssä keskustelu- ja taiteilijavalintojenjulkistamistilaisuudessa.

Hankkeen seuraava askel on näkyvyyden luominen nimitetyille taiteilijoille Pohjoismaissa ja kansainvälisesti: heille luodaan taiteilijaportfoliot, jotka julkaistaan monikielisinä www.nrap.info internet-sivustolla.Lue lisää!
Tutustu hankkeen sivustoon!

15.10.2018

UPGRADE2018!-HANKKEEN
VERKOSTOITUMISKOKOUKSET loivat pohjan Baltian maiden väliselle kulttuuriyhteistyölle

Baltian alueen yhteistyölle omistetut ”UPGRADE2018!”-hankkeen kansainväliset verkostoitumiskokoukset Vilnassa, Liettuassa 26.-27.9.2018 sekä Riiassa, Latviassa 1.10.2018 osallistivat aktiiviseen dialogiin johtavia taiteen ja tieteen edustajia Liettuasta, Latviasta, Venäjältä, Virosta, Suomesta, Puolasta sekä Valko-Venäjältä. Kulttuurisen moninaisuuden ja eurooppalaisen kulttuuriperinnön edistäminen loi monitasoista keskustelua kokouksiin osallistuneiden kirjailijoiden, toimittajien, teattereiden- ja museoiden johtajien, suurlähettiläiden ja politiikkojen välillä.

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin johtaman “Upgrade2018!” -hankkeen tarkoituksena on löytää yhteinen perusta pitkäaikaiselle kulttuuriyhteistyölle kulttuurienvälisen dialogin sekä toimivan monikulttuurisen Euroopan edistämiseksi. Kumppaneiden välinen yhteistyöstrategia rakennetaan Veijo Baltzarin lakialoitteiden pohjalta EU:n monikulttuurisuuspolitiikan uudistamiseksi.

Drom ry suunnittelee Suomessa ja Virossa järjestettäviä jatkokonferensseja ”Upgrade2019”johtavien kulttuuri-vaikuttajien kanssa Baltian ja Pohjoismaiden alueelta, joiden aiheena on kestävän, kulttuurisesti moninaisen Euroopan rakentaminen.


Lue lisää hankkeesta!