Ajankohtaista

30.5.2019

GIMARA-taiteilijaresidenssiohjelma on saatu päätökseen - pohjoismais-baltialaiset taiteilijavieraat jakavat kokemuksiaan

Pohjoismaisen kulttuuripisteen tukema mustalaistaiteilijoiden tukemiselle omistettu GIMARA-taiteilijaresidenssiohjelma on saatu päätökseen. Kulttuurienvälisen vuoro-vaikutuksen edistämiskeskus OSKARin tiloissa Kuopiossa majoittui maalis-toukokuun aikana yhteensä kolme residenssitaiteilijaa.16.12.2018

Näyttely "Miranda - mustalaisten holokausti" tavoittanut jo 37 milj. EU-kansalaista

”Miranda - mustalaisten holokausti" - näyttelyn maailmankiertue on kiertänyt vuodesta 2017 yhteensä 9:ssä Euroopan maassa, joissa se jatkaa kulkuaan. Näyttelykiertue on vuoden 2018 loppuun mennessä tavoittanut 37 miljoonaa EU-kansalaista.
Näyttely kertoo Euroopan keskitysleireillä selviytyneen slovakialaisnaisen Mirandan tositarinan kautta mustalaisten vaietusta kansanmurhasta.

“Miranda-näyttely oli äärimmäisen kivulias ja koskettava kokemus. Näyttelyn läpi kulkeminen oli niin voimakas elämys että tämän jälkeen tunnen kokeneeni ja nähneeni täysin uuden maailman!" - Zeljko Prstec, Varazdin/Kroatia


Lue lisää "Miranda - mustalaisten holokausti" -näyttelystäTutustu kansainvälisiin näyttelykohteisiin ja uutisointiin

15.10.2018

UPGRADE2018!-HANKKEEN
VERKOSTOITUMISKOKOUKSET loivat pohjan Baltian maiden väliselle kulttuuriyhteistyölle

Baltian alueen yhteistyölle omistetut ”UPGRADE2018!”-hankkeen kansainväliset verkostoitumiskokoukset Vilnassa, Liettuassa 26.-27.9.2018 sekä Riiassa, Latviassa 1.10.2018 osallistivat aktiiviseen dialogiin johtavia taiteen ja tieteen edustajia Liettuasta, Latviasta, Venäjältä, Virosta, Suomesta, Puolasta sekä Valko-Venäjältä. Kulttuurisen moninaisuuden ja eurooppalaisen kulttuuriperinnön edistäminen loi monitasoista keskustelua kokouksiin osallistuneiden kirjailijoiden, toimittajien, teattereiden- ja museoiden johtajien, suurlähettiläiden ja politiikkojen välillä.

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin johtaman “Upgrade2018!” -hankkeen tarkoituksena on löytää yhteinen perusta pitkäaikaiselle kulttuuriyhteistyölle kulttuurienvälisen dialogin sekä toimivan monikulttuurisen Euroopan edistämiseksi. Kumppaneiden välinen yhteistyöstrategia rakennetaan Veijo Baltzarin lakialoitteiden pohjalta EU:n monikulttuurisuuspolitiikan uudistamiseksi.

Drom ry suunnittelee Suomessa ja Virossa järjestettäviä jatkokonferensseja ”Upgrade2019”johtavien kulttuuri-vaikuttajien kanssa Baltian ja Pohjoismaiden alueelta, joiden aiheena on kestävän, kulttuurisesti moninaisen Euroopan rakentaminen.


Lue lisää hankkeesta!