Ajankohtaista

24.10.2018

Linnuntietä taivaaseen -konserttikiertue jatkuu - tänä syksynä Aleksanterin teatterissa ja Porvoon Grandissa!

Ludvig XIV tuo lavoille kulttuurineuvos Veijo Baltzarin johdolla uuden ja perinteisen mustalaismusiikin neljä vuodenaikaa. Yhtye käynnisti koko Suomen kattavan konserttikiertueensa Alfa TV:n taltioimalla juhlakonsertilla Helsingin Savoy-teatterissa 6.4.2018. Kiertue on tribuutti kulttuurineuvos Veijo Baltzarin 50-vuotiselle taiteilijauralle.

Kiertueen tämän syksyn konsertit:
to 1.11. Aleksanterin teatteri, Helsinki
la 1.12. Kulttuuritalo Grand, Porvoo

Liput ja lisätietoa: emilia@creativedrom.com

Lue lisää kokoonpanosta sekä kiertueesta!

22.6.2018

Näyttely "Miranda - mustalaisten holokausti" tavoittanut jo 36 milj. EU-kansalaista

Dromin tuottama "Miranda - mustalaisten holokausti" on tavoittanut ensimmäisellä kansainvälisellä kiertueellaan 36,5 milj. EU-kansalaista. Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin johdolla syntynyt näyttely on tähän mennessä avattu 14 kohteessa 9:ssä EU-maassa ja käännetty 13:lle eri kielelle.

Eurooppalaisen "Mirandan silmin" -hankkeen puitteissa v. 2016-2018 kiertänyt näyttely huipentui MEP Liisa Jaakonsaaren emännöimään näyttelyn avaukseen 20.3.2018 Euroopan parlamentissa. Muita avajaispuhujia olivat kulttuurineuvos Veijo Baltzar, Kroatian kansanedustaja Veljko Kajtazi, MEP Soraya Post (Ruotsi) sekä Nicola Robinson (Euroopan komissio, kulttuurisen monimuotoisuuden ja innovaation yksikkö). Kroatian kansanedustaja Veljko Kajtazi avasi tilaisuudessa "Miranda - mustalaisten holokausti" -virtuaalinäyttelyn, jonka suojelijana hän toimii.

Miranda-näyttely jatkaa kiertuettaan, ja Drom ry:llä on sopimukset näyttelyn järjestämisestä kansallisen tason kulttuurilaitosten kanssa lähivuosien aikana yhteensä 31 maassa.

“Miranda-näyttely oli äärimmäisen kivulias ja koskettava kokemus. Näyttelyn läpi kulkeminen oli niin voimakas elämys että tämän jälkeen tunnen kokeneeni ja nähneeni täysin uuden maailman!" - Zeljko Prstec, Varazdin/Kroatia


Lue lisää "Miranda - mustalaisten holokausti" -näyttelystä

Tutustu kansainvälisiin näyttelykohteisiin ja uutisointiin

7.6.2018

UPGRADE2018!-HANKKEEN
VERKOSTOITUMISKOKOUS RIIASSA 28-29.5.2018 loi pohjan Baltian maiden kulttuuriyhteistyölle

Drom ry:n järjesti Baltian alueen yhteistyölle omistetun ”UPGRADE2018!”-hankkeen 1. verkostoitumiskokouksen Riian Euroopan unionin talossa 28-29.5.2018. Seminaari toi yhteen Baltian alueen ja naapurimaiden kulttuurivaikuttajia, poliitikkoja sekä virkamiehiä. Pohjoismaisen kulttuuripisteen tukema tapahtuma herätti vilkasta keskustelua sekä yhteistyösuunnitelmia. Seminaarin tuloksena syntyi kansainvälinen kulttuurin ja taiteen alojen Baltian alueen yhteistyöstrategia, joka julkistetaan lähiaikoina.

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin johtaman

“Upgrade2018!” -hankkeen tarkoituksena on löytää yhteinen perusta pitkäaikaiselle kulttuuriyhteistyölle kulttuurienvälisen dialogin sekä toimivan monikulttuurisen Euroopan edistämiseksi. Kumppaneiden välinen yhteistyöstrategia rakennetaan Veijo Baltzarin lakialoitteiden pohjalta EU:n monikulttuurisuuspolitiikan uudistamiseksi.

Tapahtuman suojelijana toimi Suomen suurlähettiläs Olli Kantanen, joka avasi seminaarin. Seuraava, hankkeen toinen kansainvälinen verkostoitumiskokous “Upgrade2018!” toteutuu Liettuassa, Vilnassa 27-29.9.2018.

Lue lisää hankkeesta

27.5.2018

NORDIC ROMA ARTIST PLATFORM
- AVOIN HAKU KÄYNNISSÄ 31.8 ASTI!

Dromin koordinoima Nordic Roma Artist Platform (NRAP) on pohjoismainen kulttuurihanke, joka on omistettu Pohjoismaiden mustalaistaiteen ja -taiteilijoiden näkyvyyden ja statuksen edistämiselle. Hanketta johtaa maailman johtava mustalaiskirjailija ja -taiteilija, kulttuurineuvos Veijo Baltzar.

NRAP perustaa kansainvälisen pohjoismaiden mustalaistaiteilijoita esittelevän online-sivuston Nordic Roma Artist Platform (www.nrap.info), joka tulee tarjoamaan laadukasta ja saavutettavaa tietoa Pohjoismaiden mustalaistaiteesta ja -taiteilijoista. Hankkeen esittely- ja tunnustustoimintaan mukaan valitut taiteilijat esitellään sivustolla taiteellisten portfolioiden muodossa pohjoismaisilla kielillä, englanniksi sekä kansainvälisellä romanikielellä.

Lue lisää!
Tutustu hankkeen sivustoon!

7.4.2018

INTEGRAATIOTEATTERI BALTZAR & LUDVIG XIV: KONSERTTISARJA LINNUNTIETÄ TAIVAASEEN

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin johtaman Ludvig XIV-yhtyeen ja Integraatioteatteri Baltzarin juhlakonsertti ”Linnuntietä taivaaseen” valloitti yleisönsä Helsingin Savoy-teatterissa 6.4.2018. Konsertti toi Savoyn lavalle uuden ja perinteisen mustalaismusiikin ja rakkauslaulun neljä vuodenaikaa rock-hengessä. Alfa-TV:n taltioima konsertti oli tribuutti Baltzarin 50-vuotiselle vaellukselle taiteilijana ja kulttuurivaikuttajana.

”Lähtiessäni Savoy -teatterista leijuin puoli metriä lattian yläpuolella. Olittepa tehneet mahtavan esityksen. Veijon repertuaari uskomaton, laulajat ja tanssijat niin lahjakkaita ja bändi - mistä te sellaisen olitte koonneet, aivan loistava.”
-Entinen pääministeri Paavo Lipponen.

Konsertin AlfaTV:n ensiesitys la 16.6.
Katsottavissa myös verkossa!