Ludvig XIV & Integraatioteatteri Baltzar:

Linnuntietä taivaaseen

6.4.2018 SAVOY-TEATTERI, HELSINKI

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin esikoisromaani Polttava tie julkaistiin v. 1968. Kulkijamustalaisesta maailmankuuluksi kirjailijaksi ponnistanut Baltzar on vuosikymmenten ajan toiminut merkittävänä sillanrakentajana eri kulttuurien välillä.

”Linnuntietä taivaaseen” -konserttituotannon Suomen ensi-ilta valloitti Helsingin Savoy-teatterissa 6.4.2018 ja keräsi salin täyteen juhlaväkeä. Konsertti toi Savoyn lavalle uuden ja perinteisen mustalaismusiikin ja rakkauslaulun neljä vuodenaikaa rock-hengessä. Alfa-TV:n taltioima juhlakonsertti oli tribuutti Baltzarin 50-vuotiselle vaellukselle taiteilijana ja kulttuurivaikuttajana.

Entinen pääministeri Paavo Lipponen avasi konsertin ja teki katsauksen Veijo Baltzarin 50-vuotiseen taiteelliseen ja yhteiskunnalliseen uraan. Löydät avajaispuheen täältä!

Tutustu Suomen Kirjailijaliiton ja Näytelmä-kirjailijaliiton tervehdyksiin ja onnitteluihin täällä.

”Lähtiessäni Savoy -teatterista leijuin puoli metriä lattian yläpuolella. Olittepa tehneet mahtavan esityksen. Veijon repertuaari uskomaton, laulajat ja tanssijat niin lahjakkaita ja orkesteri - mistä te sellaisen olitte koonneet, aivan loistava.”
-Entinen pääministeri Paavo Lipponen

Konsertin musiikista vastasi kansainvälinen Ludvig XIV -orkesteri: Alexander Dmitriev (piano, St. Petersburg/Pariisi), Kiureli Sammallahti (haitari), Antero Mentu (sähkökitara), Tarmo Anttila (basso), Ville Syrjäläinen (rummut) ja Carl-Johan Häggman (perkussiot).

Taiteellinen johtaja: Veijo Baltzar
Tuotanto: Luovan kulttuurin yhdistys Drom ry

Yleisöpalautetta

”Lähtiessäni Savoy -teatterista leijuin puoli metriä lattian yläpuolella. Olittepa tehneet mahtavan esityksen. Veijon repertuaari uskomaton, laulajat ja tanssijat niin lahjakkaita ja bändi - mistä te sellaisen olitte koonneet, aivan loistava.”
-Entinen pääministeri Paavo Lipponen

“Kyllä Elvis olisi kalvennut eilen. Todella hyvä meininki.”

“Konsertti tuotti iloa, energiaa ja tunnetta että olen hyväksytty ihminen muiden joukossa – sitä me kaikki tarvitsemme jossain vaiheissa.”

“Näin kerran Sammy Davies Jr shown live maailmalla. Baltzar oli tänään yhtä hyvä kuin hän!”

”Paljon kiitoksia! Oli upea konsertti! Nautin joka hetki!”

”Tilaisuuden tunnelma oli lämminhenkinen ja miellyttävä. Kiitos upealle Baltzarille ja nuorille artisteille, olitte hyviä!”

“Olipa kerrassaan hieno konsertti. Pidä Veija oma tyylisi – sulla on karismaa ja vanhan ajan mustalaisen särmää!”

“Ilo nähdä ja kuulla lahjakkaita nuoria! Kiitos Baltzarille tämän kaiken takana.”

“Baltzar vie mustalaisasiaa eteenpäin lahjomattomalla tavalla.”

“Tyttöjen esiintyminen oli mahtavan taidokasta, tanssit tehty pienillä eleillä visuaalisiksi. Veijo Baltzar - uskomaton rock-kingi, jonka lavakarisma oli herkkää, kaunista – loi jotain sellaista mihin ei kukaan voi yltää. Kokonaisuus – mykistävä.”

“Linnuntie vei lähelle taivasta - konsertti jätti haikean mielen ja toiveikkaan olon - maailmassa on vielä tilaa tunteille ja tunnelmalle. Veijo oli omimillaan, vahva, aito, persoonallinen ote ja tytöt olivat loistavia, hyvä oivallus oli duetto-toteutus ja taitavat tanssijat. Orkesteri oli kuninkaallista tasoa. Paavon puhe viritti ja lupasi - konsertti oli aivan mahtava ja etevästi toteutettu - hymyä kyynelten läpi -suurkiitos ja hei, eihän tämä tähän jää, seuraava Maestron konsertti täysillä vuosilla on Linnuntiellä odottamassa.”

”Dramaturgia nerokkaan yksinkertainen, ja tekeminen rentoa – eikä pelätty virheitä, se oli tarttuvaa. Virkistävää, että tekemisen ilo päihitti suorittamisen ja ”oikein” tekemisen. Sitä on saatu riittämiin, tää oli jotain muuta!”

”Maanläheinen tunnelma otti haltuunsa koko suurpäisen yleisön. Tunnelma oli ennen kaikkea kotoisa ja tuli lähelle ihmistä. Yllätyin siitä, että Baltzar oli niin tavallinen, eikä koreillut. Vaikuttavaa ja innostavaa.”

Yhteistyössä