KONSERTTIPRODUKTIO

Linnuntietä taivaaseen

Keväällä 2018 Helsingissä nähdään jotain ennenkuulumatonta: maailmankuulu mustalaistaiteilija Veijo Baltzar valloittaa Helsingin kulttuuriareenat laulusolistin ominaisuudessa Integraatioteatteri Baltzarin kokoonpanon siivittämänä ja kotimaisen Ludvig XIV -orkesterin säestämänä!

”Linnuntietä taivaaseen” -konserttiproduktio tuo Helsingin Savoy-teatteriin ja Aleksanterin teatteriin huhtikuussa 2018 uuden mustalaismusiikin, kansainvälisten klassikkojen ja rakkauslaulujen neljä vuodenaikaa. Saavuttamattoman, kielletyn rakkauden harmonia keskellä ajattomuutta tuudittaa yleisön värikylläisistä balladeista väkevän synkkään sielunmaisemaan, jyrkänteen laidalle kohti äkkiputousta: elinehtona kauneus ja intohimo.

Ludvigin ja Elin tähdittämä Ludvig XIV -kokoonpano on noussut Helsingin Aleksanterin teatterilla toimivan, Veijo Baltzarin johtaman Integraatioteatteri Baltzarin vakituisesta esiintyjäkaartista. Musiikista vastaa Kiureli Sammallahden johtama Ludvig XIV -orkesteri, jossa soittajina mm. Kiureli Sammallahti (haitari), Juha Savela (kitara/sähkökitara) ja Ville Syrjäläinen (perkussiot).


Kansainvälistä maailmanmusiikkia edustava tuotanto ammentaa vaikutteita Euroopan mustalaiskansan rikkaasta ja elinvoimaisesta kulttuuriperinnöstä käyden dialogia länsimaisten ikivihreiden rakkausklassikoiden kanssa.

Konsertissa kohtaavat ei ainoastaan eri kulttuurit, vaan myös sukupolvet. Artistien joukossa lavalla nähdään Integraatioteatteri Baltzarin nuoria esiintyjiä.

Ohjelmiston musiikki on sovitettu ja modernisoitu uudeksi, nykyajan soundeja sykkiväksi ainutlaatuiseksi symbioosiksi. Veijo Baltzarin sovitusten tuloksena yleisö pääsee nauttimaan niin tutuista ja uusista, kuin kotimaisista ja kansainvälisistä sävelmistä, joissa kuuluu eri musiikkikulttuurien ja -perinteiden kohtaaminen ja vuorovaikutus. Konsertissa kuullaan monia, tuttuja sekä täysin uusia, uutta mustalaismusiikkia edustavia Veijo Baltzarin runoihin sävellettyjä kappaleita.

Savoyn ja Aleksanterin teattereiden konsertit juhlistavat 8.4 vietettävää Kansainvälistä Romanipäivää. Kulttuurineuvos Veijo Baltzar on koko 50-vuotisen taiteilijauransa ajan tuonut esille 25-miljoonaisen mustalaiskansan henkistä ja kulttuurista kosmopoliittista perintöä. Kulkijamustalaisesta maailmankuuluksi taiteilija-vaikuttajaksi ponnistanut Baltzar on vuosikymmenten ajan toiminut merkittävänä sillanrakentajana vähemmistöjen ja valtaväestön välillä.

Esitykset

Pe 6.4. Savoy-teatteri, Helsinki
La 7.4. Aleksanterin teatteri, Helsinki
Klo 19, kesto 2,5h (sis. väliajan)
Liput 16-35€.

Taiteellinen toteutus & ohjaus: Veijo Baltzar
Tuotanto: Integraatioteatteri Baltzar / Drom ry
Musiikki: Ludvig XIV -orkesteri

Yhteistyössä