Ludvig XIV & Integraatioteatteri Baltzar

VEIJO BALTZARIN 50-VUOTISTAITEILIJAJUHLAKIERTUE

LINNUNTIETÄ TAIVAASEEN

UUDEN JA PERINTEISEN MUSTALAISMUSIIKIN NELJÄ VUODENAIKAA

Ludvig XIV on tuore kokoonpano, jonka keskiössä on sen perustaja ja laulusolisti kulttuurineuvos Veijo Baltzar. Yhtye esiintyi vuoden 2017 aikana viidessä eri Euroopan kaupungissa: Riikassa, Tallinnassa, Zagrebissa, Seredissä ja Budapestissa. Yhtye käynnisti koko Suomen kattavan konserttikiertueensa Alfa TV:n taltioimalla juhlakonsertilla Helsingin Savoy-teatterissa 6.4.2018. Kiertue on tribuutti kulttuurineuvos Veijo Baltzarin 50- vuotiselle taiteilijauralle.

Ludvig XIV tuo lavoille uuden ja perinteisen mustalaismusiikin neljä vuodenaikaa. Saavutta-mattoman, kielletyn rakkauden harmonia keskellä ajattomuutta tuudittaa yleisön värikylläisistä balladeista väkevän synkkään sielunmaisemaan, jyrkänteen laidalle kohti äkkiputousta: elinehtona kauneus ja intohimo.

Sukupolvien kohtaaminen vie konserttiyleisön vanhan hyvän ajan tanssilavatunnelmiin. Ohjelmisto sisältää Suomen kansan suosikkeja: ikivihreitä balladeja ja iskelmäklassikoita. Vahvassa roolissa ovat nyt myös uutta mustalaismusiikkia edustavat Veijo Baltzarin runot sekä Kiureli Sammallahden, Toni Edelmannin, Mikko Karhulan ja Elina Österin niiden pohjalta tekemät sävellykset.

Konsertit

2018
6.4. Savoy-teatteri, Helsinki
1.11. Aleksanterin teatteri, Helsinki

1.12. Kulttuuritalo Grand, Porvoo
Liput: emilia@creativedrom.com
tai Lippupiste 28/23,5/16€

2019

15.3. Kangasala-talo, Kangasala
Liput alk. 27/25/23/13€
6.4. Domino-teatteri, Turku
27.4. Seinäjoki-sali, Seinäjoki

Klo 19, kesto n. 2,5h (sis. väliajan) ellei toisin mainita.
Kiertueaikataulu täydentyy!

"Lähtiessäni Savoy-teatterissa leijuin puoli metriä lattian yläpuolella. Olittepa tehneet mahtavan esityksen. Veijon repertuaari uskomaton, laulajat ja tanssijat niin lahjakkaita ja bändi - mistä te sellaisen olitte koonneet, aivan loistava."
-Entinen päääministeri Paavo Lipponen

Veijo Baltzarin mukana lavalla on solisteina nuoria nousevia tähtiä: Susanna Ahonen, Nina Castén ja Elina Öster. Konsertin musiikista vastaa kansainvälinen Ludvig XIV –orkesteri: Alexander Dmitriev (piano, St. Petersburg/Pariisi), Antero Mentu (sähkökitara) ja Carl-Johan Häggman (perkussiot). Kuoro (Integraatioteatteri Baltzar): Aino Sederholm, Katriina Meretniemi, Enni Ervasti, Oona-Emilia Latva-Hoppala.

KONSERTTIPANKKI

Luova johtaja: Veijo Baltzar

Tuotanto: Luovan kulttuurin yhdistys Drom

Lisätiedot, lippuvaraukset ja konserttipyynnöt: emilia@creativedrom.com

Yhteistyössä

Esiintyjien kosmetiikkan tarjoaa: