Miranda avautui Riian Getto- ja Latvian Holokaustimuseossa 15.5.2017

Miranda-näyttelyn Viron Miehitysmuseon avajaisista Drom ry:n matka jatkui Riikaan, Riian Getto- ja Latvian Holokaustimuseoon, jossa näyttelyn avasi Riian kaupunginjohtaja Nil Ushakov 15.5.2017. Drom oli otettu runsaslukuisesta avajaisyleisöstä - lämmin kiitos yhteistyöstä Riian Getto- ja Latvian Holokaustimuseo sekä muut yhteistyökumppanit!

Latvian visiitin aikana Drom ry:n työryhmän edustajat vierailivat Suomen suurlähetystön residenssissä, jossa he pääsivät nauttimaan suurlähettiläs Olli Kantasen tarjoamasta lounaasta. Tapaamisessa oli mukana Latvian kulttuuriministeriön virkamies Denis Kretalov, jonka kanssa syntyi hedelmällisiä yhteistyösuunnitelmia Mirandan kansallisesta kiertueesta Latviassa. Veijo Baltzar ja Dromin työryhmä vierailivat myös Latvian mustalaiskulttuurikeskuksessa puheenjohtajan Normund Rudevichin isännöimänä. Lämmin kiitos kaikille vieraanvaraisuudesta ja hienoista tapaamisista!

MIRANDA LATVIAN MEDIASSA

Lausuntoja ja kommentteja

"Kiitos Dromille Miranda-näyttelyn järjestämisestä Riikaan, se on erittäin tarpeellista yhteiskunnallemme. Teidän tekemänne työ on mitä tärkein tae siitä, etteivät nämä tragediat toistu.

Riian kaupunginjohtaja Nil Ushakov


"Miranda-näyttelyssä ei ole kyse ainoastaan mustalaisten historiasta vaan myös taiteesta ja ymmärryksestä. Tämä hanke on mitä upein panos mustalaiskysymyksen edistämisessä maailmanlaajuisesti."

Latvian Suomen suurlähettiläs Olli Kantanen


”Ihmisen ei tule olla murhaaja, hänen ei tule olla uhri, eikä hänen tule olla sivullinen. Siksi olemme tänään täällä - muistakaamme näitä tapahtumia, jotta vastaavia tekoja ei pääse enää ikinä toistumaan.”

Rabbi Menachem Barkahan


"On välttämätöntä tuntea romanien holokaustin historia. Kesti lähes 70 vuotta että siitä alettiin puhua. Kiitos Dromille sekä Šamir-yhdistykselle tämän näyttelykokemuksen mahdollistamisesta latvialaisille, jonka myötä he pääsevät oppimaan uutta."

Kansainvälisen Romaniunionin IRU:n puheenjohtaja Normund Rudevich
Katso kaikki Riian Getto- ja Latvian Holokaustimuseon
avajaispuheet alla olevista videolinkeistä: