Miranda startannut maailmankiertueensa Viron Miehitysmuseosta 11.5.2017

Osana kansainvälistä "Mirandan silmin" -hanketta Miranda-näyttely käynnisti Euroopan kiertueensa Tallinnassa, Viron Miehitysmuseossa to 11.5.2017. Näyttelyn avasin Viron parlamentin 1. varapuhemies, kansanedustaja Enn Eesmaa. Muita avajaispuhujia olivat Viron mustalaisyhteisön edustaja Roman Lutt, kulttuurineuvos Veijo Baltzar, Suomen suurlähettiläs Kirsti Narinen sekä Viron Saksan suurlähetystön lähetystöneuvos Reinhard Wiemer.

Virossa vierailun aikana Drom ry:n työryhmä tapasi Viron Kulttuuriministeriön virkamiehiä (kulttuurineuvos Anne-Ly Reimaa sekä johtava erikoisasiantuntija Mall Saul) sekä tutustui paikalliseen romaniyhteisöön. Veijo Baltzar antoi vierailunsa aikana lukuisia lehdistöhaastatteluja - ensimmäisten joukossa Mirandasta uutisoi Viron ykkösTV-kanava ERR iltauutisissa 10.5. Katso ERR:n reportaasi täältä!

Suuri kiitos Viron Miehitysmuseolle, avajaispuhujille sekä yleisöllemme lämminhenkisistä avajaisista ja yhteistyöstä!

MIRANDA VIRON MEDIASSA

Lausuntoja ja kommentteja

"Kaikilla miehityksen kokeneilla kansakunnilla on omat Mirandansa. Siksi näyttely on virolaisten
näkökulmasta erityisesti koskettava ja puhutteleva."

Viron parlamentin 1. varapuhemies, kansanedustaja Enn Eesmaa


"Mirandan tarina on yksi koskettavimpia ja sydäntäsärkevimpiä tarinoita, joita olen koskaan lukenut."

Viron Miehitysmuseon johtaja Merilin Piipuu


"Kiitän Veijo Baltzaria, suurta suomalaista toimijaa ja kulttuuritekijää, siitä että hän on kertonut tämän tarinan ja tuonut sen Tallinnaan."

Suomen Viron suurlähettiläs Kirsi Narinen


"Mirandan saapuminen Viron Miehitysmuseoon on erittäin tärkeää. Näyttely kertoo mustalaisten tarinan. Se kohdistaa huomion monimiljoonaiseen väestöön, jolla on erittäin pieni pääsy Euroopan lupauksiin: turvallisuuteen, hyvinvointiin, mahdollisuuksiin; ja joka joutuu toden teolla taistelemaan tilastaan yhteiskunnassa ja historiassa."

Lähetystöneuvos, edustuston päällikön sijainen (Viron Saksan suurlähetystö) Reinhard Wiemer


"Tämä näyttely koskettaa minua erittäin syvästi. Sodan aikana 23 perheenjäsentäni katosi jäljettömiin. Minä en tiedä, mitä heille tapahtui, on vain hajanaisia pieniä tiedonjyväsiä: sen tiedän, että sisareni murhattiin."

Viron mustalaisyhteisön edustaja Roman Lutt


Katso kaikki Viron Miehitysmuseon avajaispuheet alla olevista videolinkeistä: