Nordic Roma Artist Platform (NRAP) 2017-2019

Nordic Roma Artist Platform on pohjoismainen kulttuurihanke, joka on omistettu Pohjois-maiden mustalaistaiteen ja -taiteilijoiden näkyvyyden ja statuksen luomiselle. NRAPin johtaja ja aloitteentekijä on maailman johtava mustalaiskirjailija ja -taiteilija, kulttuuri-neuvos Veijo Baltzar.

Nordic Roma Artist Platform perustaa kansainvälisen pohjoismaiden mustalais-taiteilijoita esittelevän online-sivuston, joka tulee tarjoamaan laadukasta ja saavutettavaa tietoa Pohjoismaiden mustalaistaiteesta ja -taiteilijoista. Hankkeen esittely- ja tunnustustoimintaan mukaan valitut taiteilijat esitellään sivustolla taiteellisten portfolioiden muodossa pohjoismaisilla kielillä, englanniksi sekä kansainvälisellä romanikielellä. Hankkeen aikana pilotoidaan myös uusi mustalaistaiteilijoiden tunnustusjärjestelmä.


Tutustu hankkeen sivustoon!

NRAP-hanketta hallinnoi Drom ry, jonka ohjausryhmä osallistuu hankkeen toteutumiseen. Ohjausryhmän jäsenet ovat kulttuurineuvos Veijo Baltzar, entinen pääministeri Paavo Lipponen, MEP Liisa Jaakonsaari, kansanedustaja Ilkka Kanerva, nuorisoasiainneuvos Olli Saarela, monikulttuurisuuskasvatuksen prof. Fred Dervin sekä Aleksanterin teatterin johtaja Reima Jokinen.

Yhteistyössä