Uusi teatterituotanto Pohjolan manaus - HAE MUKAAN!

PAHA VALTAA POHJOLAN SYKSYLLÄ 2018!
Kuinka sinun käy? Myytkö sielusi Biklalle, pahalle hengelle vai liitytkö prinsessasoturi Sitran joukkoihin?

Oletko kiinnostunut näyttelemisestä, laulamisesta, tanssimisesta ja esiintymisestä? Haluatko muuten kehittää itseilmaisu- ja vuorovaikutustaitoja sekä itsevarmuutta? Kenties kaipaat hyvähenkistä seuraa, yhteisöllistä tekemistä? Kiinnostaako sinua esihistorialliset juuret, riitit, myytit ja uskomukset? Haluatko oppia lisää kulttuureista kokemuspohjaisin keinoin? Tai ehkä haluat löytää itsesi rakkauden ja hedelmällisyyden jumalattaren Zukariskan ikuisilta nuotiotulilta juomassa tulista Aramaskeittoa tai lentämässä Meroksena Dahaksen suojelushenkien saattelemana kohti tuntematonta?

HAE MUKAAN Integraatioteatteri Baltzarin kaudelle 2018-2019 tekemään POHJOLAN MANAUSTA, Veijo Baltzarin uutta tuotantoa !

Pohjolan manaus, primitiivinen ooppera, käynnistyy Aleksanterin teatterissa alkuvuodesta 2019. Teos pohjautuu Baltzarin 1990-luvulla luomaan ORLI-mytologiaan, Suuren auringon maan kansan koettelemuksista pahan viettelyssä.

Pohjolan manaus on jumalainen rakkaustarina; prinsessasoturi Sitra kohtaa retkillään naamioituneen Biklan, pahan hengen, ja saa tältä kirotun helmen. Sitra ja Bikla rakastuvat; hyvän ja pahan kamppailu alkaa. Kumpi antaa periksi ja myy arvonsa rakkauden tähden?

Kolmiosainen mytologia on läpileikkaus tämän päivän maailmasta. Teos ottaa kantaa kiihtyvän maahanmuuton problematiikkaan, yhteiskunnalliseen arvotyhjiöön, pahoinvointiin ja yksinäisyyteen. Voittaako hyvän viettelys vai lankeaako pahuus? Kumpi saa vallan? Teos sisältää mytologista draamaa, vahvoja rumpuja, laulua, primitiivistä tanssia, rituaaleja, riittejä, myyttejä“Suuri auringon maa oli kuusta veistetty. Se oli kauneuden jumalattaren, Zukariskan maa, jossa kauneus oli pyhänä käsitteenä, viattomuus hyvänä mausteena, henkinen nuoruus tavoitteena.”


Integraatioteatteri Baltzar tarjoaa nuorille teatteriopetusta vuosittain. Teatterin ohjausmetodi on Baltzarin vuodesta 1974 kehittämä tunneälyilmaisu “Kulttuurienvälinen kokemuspohjainen kasvatus”, joka perustuu hänen omakohtaiseen elämänkokemukseensa, taiteelliseen, kulttuuriseen ja poliittiseen toimintaan sekä pedagogiseen työhön. Se tarjoaa kanavan erilaiselle ilmaisulle, sille lahjakkuudelle, joka jää valtavirran paineessa helposti jalkoihin, sekä henkiselle ilmaisulle; näyttelemisen sijasta autenttiseen, ihmisestä itsestä lähtevään ilmaisuun.

HAKU AVOIN KAIKILLE!

NOPEAT SYÖ HITAAT - ILMOITTAUDU HETI!

Koe-esiintymiset järjestetään vuoden 2019 alussa. Aiempaa kokemusta teatterista ei tarvitse olla.

Lähetä vapaamuotoinen kuvallinen hakemus!

Integraatioteatteri Baltzar harjoittelee Helsingin Aleksanterin teatterissa perjantaisin ja lauantaisin. Produktion ensi-ilta ja esitykset ovat syksyllä -19.

Osallistumismaksu 100,00 € / kk

Käsikirjoitus ja ohjaus: kulttuurineuvos Veijo Baltzar

Tanssit: Aino Sederholm

Ilmoittaudu heti / kysy lisää!:

Elina Öster

elina.oster@gmail.com

040 8312123