Pohjolan manaus

— hae mukaan primitiiviseen kansanoopperaproduktioon!

Oletko kiinnostunut näyttelemisestä, laulamisesta, tanssimisesta ja esiintymisestä?

Haluatko kehittää monipuolisesti itseilmaisu- ja vuorovaikutustaitojasi sekä itsevarmuutta?

Haluatko vahvistaa identiteettiäsi tai kehittyä ammatillisesti kulttuurienvälisessä kasvuympäristössä?

Kiinnostavatko sinua esihistorialliset juuret, riitit, myytit ja uskomukset sekä monikulttuuristuvat yhteiskunnat?

Ehkä haluat löytää itsesi rakkauden ja hedelmällisyyden jumalattaren Zukariskan ikuisilta nuotiotulilta juomassa tulista Aramaskeittoa tai lentämässä Meroksena Dahaksen suojelushenkien saattelemana kohti tuntematonta?

Mikäli vastasit KYLLÄ yhteen tai useampaan kysymykseen — älä epäröi, hae mukaan heti!

Ilmoittaudu vapaamuotoisesti laittamalla viestiä osoitteeseen: office@creativedrom.com

Pohjolan manaus -tuotantotiedot

Käsikirjoitus ja ohjaus: Kulttuurineuvos Veijo Baltzar

Koreografia: Arkkitehti Aino Sederholm

Tuotanto: Luovan kulttuurin yhdistys Drom

Pohjolan manaus käynnistyy Aleksanterin teatterissa alkuvuodesta 2019. Teos pohjautuu Baltzarin luomaan mytologiaan Valkean Maan Pohjoisen kansan koettelemuksista pahan viettelyssä.

Pohjolan manaus on jumalainen rakkaustarina; Rakkauden jumalatar Sitra kohtaa retkillään naamioituneen Biklan, pahan hengen, ja saa tältä kirotun helmen. Sitra ja Bikla rakastuvat; hyvän ja pahan kamppailu alkaa. Kumpi antaa periksi ja myy arvonsa rakkauden tähden?

Kolmiosainen mytologia on läpileikkaus tämän päivän maailmasta. Teos ottaa kantaa kiihtyvän maahanmuuton problematiikkaan, yhteiskunnalliseen arvotyhjiöön, pahoinvointiin ja yksinäisyyteen. Voittaako hyvän viettelys vai lankeaako pahuus? Kumpi saa vallan? Teos sisältää mytologista draamaa, vahvoja rumpuja, laulua, primitiivistä tanssia, rituaaleja, riittejä, myyttejä


Ketä haetaan mukaan — voinko osallistua?

Produktio on avoin kaikille osallistujille, ikään sukupuoleen, kulttuuriin tai uskontoon katsomatta: myönteinen ja avoin asenne sekä tahtotila ratkaisevat.

Osallistuminen on avoin niin nuorille kuin vanhoille, kaikkien alojen ammattilaisille.

Tervetuloa!


Ilmoittautuminen & koe-esiintymiskäytännöt

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 24. tammikuuta mennessä osoitteeseen office@creativedrom.com tai kysy lisää!

Kaikki ilmoittautuneet kutsutaan koe-esiintymiseen Aleksanterin teatterille. Tarkempi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Koe-esiintymisessä ei niinkään mitata aiempaa taiteellista tai ilmaisullista osaamista, vaan motivaatiota ja tahtotilaa. Ujous ei haittaa, päinvastoin; röyhkeys voi haitata kehitystä kaikkein eniten. Koe-esiintymiseen ei tarvitse valmistautua. Tule paikan päälle ja ole oma itsesi!

Lisätietoja: office@creativedrom.com tai +358 50 5174856


Harjoitusjakso 02 - 12 / 2019

Integraatioteatteri Baltzarin harjoitusvuorot Helsingin Aleksanterin teatterissa:

  • ke 19-20.30
  • pe 19-22
  • la 15-18

Produktion harjoitusvuorot ja loma-aikataulut vahvistetaan produktion käynnistyessä. Produktion ensi-ilta ja esitykset ovat joulukuussa 2019.

Osallistumisen edellytykset

Osallistuminen edellyttää sitoutumista harjoituksissa käymiseen. Aiempaa osaamista tai kokemusta ei vaadita. Tärkeintä on olla läsnä, käytettävissä.

Pohjolan manaus on opetusteatteriproduktio. Tavoitteena on tukea osallistujien kokonaisvaltaista kasvua ihmisinä, taiteen tekijöinä ja ammattilaisina prosessin aikana. Teatteri tukee luovuushakuisia, taiteen aloille pyrkiviä nuoria järjestämällä heille koulutusta ja esiintymistilaisuuksia.

Opetuskäytännön mukaisesti esiintyjille ei makseta palkkioita esityksistä. Aiemmasta tiedotuksesta poiketen osallistuminen on maksutonta.


Kulttuurienvälisen kokemuspohjaisen kasvatuksen kehitystyö osana produktiota

Teatterin ohjausmetodi on Baltzarin vuodesta 1974 kehittämä tunneälyilmaisu “Kulttuurienvälinen kokemuspohjainen kasvatus”, joka perustuu hänen omakohtaiseen elämänkokemukseensa, taiteelliseen, kulttuuriseen ja poliittiseen toimintaan sekä pedagogiseen työhön.

Integraatioteatteria hallinnoiva Luovan kulttuurin yhdistys Drom on edistänyt metodin tutkimustyötä ja mallintamista aktiivisesti vuodesta 2010 lähtien. Metodin viisi peruspilaria ovat:

  1. Luovuuden sietokyky
  2. Luonnon ominaisuudet
  3. Jännitteiden hallinta
  4. Kokemuspohjainen kulttuuritietoisuus
  5. Itäinen estetiikka
Menetelmät tarjoavat kanavan erilaiselle ilmaisulle, sille lahjakkuudelle, joka jää valtavirran paineessa helposti jalkoihin, sekä henkiselle ilmaisulle; näyttelemisen sijasta autenttiseen, ihmisestä itsestä lähtevään ilmaisuun.

Pohjolan manaus -produktion aikana tutkitaan Kulttuurienvälistä kokemuspohjaista kasvatusta toteuttamalla kvalitatiivis-fenomenaalinen haastattelu-tutkimus, jonka tavoitteena on hahmotella metodin sijoittuminen kasvatusalan viitekehykseen yleisesti, sekä hahmottaa osallistujien kokemusten pohjalta viiden peruspilarin keskinäiset suhteet osana 10 kuukauden mittaista oppimisprosessia.

Osallistujien kanssa toteutetaan kolme noin tunnin mittaista haastattelua harjoitusprosessin aikana. Haastattelututkimukseen osallistuminen ei ole pakollista.

Haluatko osallistua tutkimustyöhön vapaaehtoisena? Olethan yhteydessä Ainoon!

Oppilaitosyhteistyö

Integraatioteatteri Baltzar tekee aktiivisesti monialaistayhteistyötä eri oppilaitosten kanssa. Ota selvää mahdollisuuksistasi sisällyttää osallistuminen produktioon osaksi vapaavalintaisia opintojasi (lukio-, amk- tai korkeakouluopinnot)!

Tutkimustyöstä ja oppilaitosyhteistyöstä vastaa: Aino Sederholm, puh. 0400766931“Suuri auringon maa oli kuusta veistetty. Se oli kauneuden jumalattaren, Zukariskan maa, jossa kauneus oli pyhänä käsitteenä, viattomuus hyvänä mausteena, henkinen nuoruus tavoitteena.”


Jumalten paratiisi.